четвер, 12 вересня 2013 р.

Вест Юніон, 52175. Новий сезон



Короткий зміст серій попередніх сезонів можна прочитати ось тут:
А з початком нового навчального року почався і новий сезон. Лише три тижні діти вчаться, а пристрасті уже вирують.
Нолан за цей час встиг позустрічатися з Кейлі. Чому позустрічатися? Бо вже й розбіглися, а хто у тому винен – широкому загалу невідомо.
Рейлі знову зійшлася з Діланом. Вона з ним зустрічалася і минулого року, а на літо відшила, бо він живе на фермі, то як із ним бачитися? Поки Ділан допомагав батькам по господарству (а що ще можна робити на фермі? :) ), Рейлі зустрічалася з Чейсом. Тим, що не чистить зуби. Хтозна, може, він уже і чистить, раз із дівками водиться, але сам колись зізнався, що не любить цієї процедури. Та й як можна розрізняти у розмові двох Чейсів? Тільки за тим, хто з них обізнаний із правилами гігієни.
Рейлі уже встигла пошкодувати, що розходилася з Діланом: так би у них був рекорд – два роки! А так… профукала рекорд, тусуючись із Чейсом.
Емілі все ще має надію повернути Нолана, але ж ми пам’ятаємо, що Нолан із нею просто так не зустрічається, бо вона йому взагалі не подобається, навіть у списку можливих Ноланових пасій її немає. Та й шансів цього року поменшало ще й тому, що вони в різних класах. Бо четвертих класів було два, а п’ятих зробили три. Кейлі, правда, це не зашкодило, хоча вона також не разом із Ноланом вчиться.
Нолан у своєму репертуарі – знову складає рейтинги дівчат, із якими він хотів би зустрічатися. Про топ-четвірку розповів Чейсу. Якому? Тому, що не чистить зуби. Але ж він дружить із іншим Чейсом! Нолан дружить з обома. Так-от, Нолан розповів Чейсу, а Чейс – Рейлі, бо на той час вона ще з ним зустрічалася, а Рейлі – Марії, яка переповіла усе мені, почавши свою розповідь так: «Ну ким він себе уявляє, той Нолан, що складає такі списки? Королем, чи що?»
На першій сходинці рейтингу досі тримається неприступна Еббі, якій нібито подобається Лукас. Але на вечірку з нагоди початку нового навчального року, яку влаштовував Нолан із сестрою в басейні, прийшла, не відмовилася. Якщо їй не подобається Нолан, то чого приймала запрошення? Дивна якась…
На другому місці опинилася Емма, подружка Еббі, також із «крутих». Їй теж ніби не подобається Нолан. Кажу «ніби», бо насправді ніколи нічого не знаєш напевне, коли йдеться про справи сердечні і дівочі вподобання. До обіду їй хтось подобається, а після – ні. Таке також буває.
На третю сходинку видряпалася Кейлі. Але ж Нолан щойно з нею зустрічався і розійшовся! Але ж широкому загалу невідомі причини та ініціатор розриву – так що усе може бути.
А на четвертій сходинці скромно чекає Марія: коли ж нарешті Нолан прозріє і перестане задивлятися на всяких там Еббі з Еммами?
Марія чекає, але часу не гає. Її секретні інформатори повідомили про те, що три особи чоловічої статі збираються запитати її, чи не хоче вона з ними зустрічатися. Імена, сестро, імена! Хто ж ці троє сміливців?
Першого я вгадала з першого разу. Дакота! Каже, що досі шкодує, що навесні у них із Марією не склалося. А хто щодня нудив, що хлопці насміхаються через те, що зустрічаєшся з Марією? Так а хто ж насміхався! Нолан із Айзеєю! Думається мені, що неспроста там був Нолан… А Айзея? Теж хороший! То захоплюється розумом Марії і каже, що вона розумніша за нього і навіть за Кентона, а з Дакоти насміхався! Думаю, то була заздрість.
Другим претендентом виявився Кайлер. Бідака, невже сам не розуміє, що нічого з того не вийде? Образа, звісно, трохи затерлася часом, відкрита ворожнеча у минулому, та все ж відновити ту зворушливу дружбу, яка тривала у них із Марією більше року, уже неможливо. Цього року Кайлер із Марією кілька разів, разом із Джастіном, сусідом Марії, поверталися додому зі школи, разом ходили до бібліотеки. А якось Кайлер навіть без попередження прийшов до Марії в гості. Та минулого року вона зраділа б такому візиту набагато більше. Вони спілкуються, але при цьому зберігається якась дистанція. Щоб підкреслити її, Марія періодично лупить Кайлера книжками по голові або ганяє їх, разом із Джастіном, по Джастіновому подвір’ю. Хай не розслабляються! А взагалі, з Кайлером і зустрічатися нічого – у нього саме лего в голові!
Відгадати третього сміливця було найскладніше. Щоб полегшити завдання, Марія дала мені підказку: ти його знаєш. – «Чейс?» – «?» – «Той, що чистить зуби». – «Ні». – «Джастін?» – «Ти серйозно?» – «Ну а хто? Айзея?» – «Ні», – з кожним моїм промахом Марія усе більше надувалася: ну як же можна так довго мучитися. «Я навіть не знаю… Кентон?» Згадка про Кентона примушує Марію закотити очі. У них з Марією своєрідні змагання, так що недаремно Айзея порівнював їх. Цього року у Кентона вищий лексайл (рівень складності прочитаних книжок). І не тому, що він більше за Марію читає, а тому, що читає не художню літературу, а переважно енциклопедії. Раніше вони були у різних класах, а тепер разом, це і так трохи напружує, а тут іще такі припущення – зустрічатися з Кентоном. Так він же окулярник і рідкісний зануда!
«Хто з хлопців минулого року приходив до мене в гості?» – знову підказує Марія. «Коул?» – несміливо запитую я. – «Нарешті!» Так йому ж Кейлі подобалася! І Марія вчила Коула, як її завоювати… От і маєш тепер…
До речі, дівчата у Маріїному класі зараз по черзі читають «Щоденник принцеси» Мег Кебот. І Кейлі також читала. А потім розповідала своїм менш посвяченим подругам, що французький поцілунок – це те саме, що секс. А мені згадалася героїня іншої дівчачої книжки – Каська з «Класу пані Чайки» Малгожати-Кароліни Пекарської. Хто читав – знає, що я маю на увазі.
Незабаром – день народження Марії. Можливо, до того часу ситуація з парами зміниться. А може, зміниться якраз на святкуванні, бо ж і Нолан запрошений. Він живе через дорогу, і Марія дружить із його сестрою. Як його не запросити, хоча він і придурок? :)
*** *** ***
Чекайте на нові серії! До зустрічі!

2 коментарі:

  1. оу, мені вже цікаво! затягує :))) тримаю за Марію кулачки. а "Щоденник принцеси" - це ж саме та книжка, яку читала Каська, правда?

    пс: Нато, то пиши про це! це ж такі пристрасті, і ти кльово розповідаєш :) тільки треба всім надати інших імен))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, спочатку "Щоденник принцеси" читала Каська, а потім і Малгося.
      Я зразу і хотіла змінити якщо не всі імена, то принаймні одне :) але цей персонаж, прочитавши незакінчений допис, щоб переконатися, що я нічого не перебрехала, попросив повернути справжнє ім'я.:) Ось так. А якщо все ж таки наважуся перетворити ці нотатки на щось більше (а така ідея з'являлася учора під час написання, а тепер, під впливом твоїх, Христю, слів, міцнішає і здається все реальнішою:) ), то залишаться самі лише американські імена, для екзотики. :) Але цей проект доведеться відкласти поки що - є ще один початий текст (ну добре, не один, але хочеться займатися цим одним) і соціальна психологія, яка щоденно вимагає кількох годин дорогоцінного часу... Але цікава ж штука!

      Видалити