середу, 10 квітня 2013 р.

Вест Юніон, 52175



Пам’ятаєте молодіжний серіал «Беверлі Хіллз 90210»? Так от у нас тут відбувається щось схоже. Тільки у тому серіалі йшлося про старшокласників, а у нас – про учнів молодшої школи, ну добре, майже середньої, тобто події розгортаються у четвертому класі.
Спробую коротенько переказати зміст попередніх серій. Кейлі зустрічається з Чейсом. Не тим, який не чистить зуби, а іншим. З початку року вона вже «ходила» з Ваєтом, Чейсом, Ноланом, Коулом, і от тепер – знову з Чейсом. Клої – з Дакотою. Емілі – з Ноланом. Вони то сходяться, то розходяться. Може, тому, що Емілі – босі. Ні, не боса, а любить командувати, тобто бути босом. А може, тому, що Нолану насправді вона й не подобалася ніколи, йому хлопці платили, щоб він із нею зустрічався, – коли цукерками, а коли й грошима. І взагалі, треба, щоб Нолан зустрічався з Емілі, поки Кейлі зустрічається з Чейсом, тим, що наче чистить зуби, щоб можна було компанією гуляти.
Що значить «зустрічатися» у четвертому класі? Зустрічатися – це круто! Це одразу підвищує твій статус серед однолітків. Достатньо просто гуляти, говорити про все і ні про що… Цілуватися? Тьху, та що ви таке кажете?!
Те, що Кейлі зустрічається з Чейсом, не всіх влаштовує. Вона подобається багатьом хлопцям. От і Коул – не той, із яким вона вже зустрічалася, з паралельного класу, а інший, який вчиться разом із нею – днями й ночами думає про те, як би позбутися Чейса, тобто не зовсім позбутися, але щоб Кейлі нарешті звернула увагу на нього. Щоб краще зрозуміти, як йому діяти, щоб сподобатися Кейлі, Коул звертається до її подружки, Марії. Та це йому не допомагає. Тим паче, Кейлі та Марія ніяк не вирішать, чи вони найкращі подруги, а чи вороги.
Рейлі зустрічалася з Джексоном. Правда, це було ще позаминулого року (тобто у другому класі, ги-ги), а минулого і цього – із Діланом. А потім вона отримала записку від Кейла з пропозицією зустрічатися. Але цей останній – відомий бабій. Вона ніяк не могла визначитися, кого ж їй обрати. Радилася з подружками. Боялася, що якщо вибере бабія Кейла, то потім залишиться біля розбитого корита. Та й Ділан її ніби влаштовував, от тільки хотілося чогось новенького. Хотілося мати журавля, а не синицю. Поки вона думала, ситуація розрулилася без її участі: Кейл довго не чекав і став зустрічатися з Крісою, яка свого часу вже «ходила» з Чейсом, не тим, що не чистить зуби, а тим, що зустрічається з Кейлі.
До речі, про Кейлі. Щоб знову розвести Емілі та Нолана (а ми ж пам’ятаємо, що він водиться з Емілі, тільки поки Кейлі зустрічається з Чейсом), вона ніби розходиться з Чейсом, але не по-справжньому, а граючись. Та тут Чейс вирішує вилізти з-під каблучка Кейлі і каже, що йому не подобається, що вона використовує його у своїх дівчачих іграх. Вони посварилися і розбіглися по-справжньому.
Поки що Чейс ні з ким не зустрічається, але весь час крутиться коло Еббі, з якою вони були парою на початку навчального року. Після Чейса Еббі усім відмовляла, хоча настирні хлопці не раз пропонували їй зустрічатися. Один Нолан лише чого вартий – щотижня пропонує Еббі своє серце, та вона невблаганна.
У Нолана є своєрідний список симпатій, який періодично змінюється. Незмінною лишається тільки Еббі, яка регулярно йому відмовляє та все ж стабільно займає першу позицію. На другій сходинці тримається Моллі, третю займає Марія, на четвертій – Кейлі, п’ята у списку – Мурін. Час від часу Нолан оголошує своїм друзям цей список, але так, щоб і дівчата також чули.
Емілі не хоче миритися з тим, що Нолан знову її покинув. Вона готова навіть записатися у футбольну команду, де Нолан – воротар, а Марія – захисник, бо ж тільки відвернися, як Марія одразу зацапає Нолана. Вона така, сама не раз казала, що Нолан їй подобається, і нещодавно поставлені брекети її думку не змінили. Щоправда, дівчата не в захваті від «списку Нолана»: та хто він такий, щоб складати якісь переліки, ще й ними при всіх хвалитися?!
Тим часом Клої дізналася, що Дакота посперечався з друзями, чи вона буде з ним зустрічатися. Раніше, так само через парі, Дакота зустрічався з Алісою, Кейлі (так-так, тією самою, вона – чи не найпопулярніша дівчина у класі, бо має купу одягу марки Justice і взагалі, батьки купують їй усе, що їй хочеться) та Емілі (так, тією, що босі). Щоправда, ті зустрічання були зовсім короткими, тільки щоб виграти парі. А от із Клої все було по-іншому, але дівчина розчарувалася, довідавшись, що була призом у суперечці. Та все ж вона не хотіла зробити Дакоті боляче, відмовляючи йому у продовженні стосунків (ай-ай, які високі матерії!), намагалася якось пом’якшити своє рішення. Про це радилася з Марією. А у тієї (ото ж іще порадниця!) уже був досвід: свого часу Кейлі ділилася з нею своїми думками щодо Ваєта, з яким хотіла розійтися, але не хотіла образити. Тож, за порадою Марії, Клої сказала Дакоті, що вони не підходять одне одному.
І що ж Дакота? Не знаю точно, як довго він сумував (і чи сумував?), але з часом підійшов до Марії (так-так, тієї самої порадниці) і запропонував зустрічатися. Марія великодушно обіцяла подумати, після того, як випитала в хлопця, що б він робив, якби хтось із дівчат підійшов до нього із такою пропозицією. (А що таке? Рівність, свобода, братерство. Ну добре, братерство тут ні до чого, але ж рівність статей, свобода вчинків, так що дівчата також запросто можуть озвучувати свої пропозиції. Інша справа, як на них реагуватимуть…) Дакота відповів, що Аліса вже підходила до нього, але він їй відмовив, відмовив би й іншим. «А Кейлі?» – не заспокоювалася Марія. «І Кейлі. Навіть Клої відмовив би».
Досі Марія ні з ким не зустрічалася, хоча у це ніхто не вірить, бо протягом року вона дружила з Кайлером. І вони ходили одне до одного додому, на дні народження, навіть учителька захоплювалася їхньою дружбою. А потім посварилися. Кайлер сказав Марії щось таке, що у порядному товаристві не озвучують. І, взагалі, він не готовий до зустрічань, у нього саме лего в голові.
Чи Дакота знову не влаштував із кимось парі? Про це дізнаємося у наступних серіях. А поки що Марія вірить у його щирість. Дакотин друг, Айзея, каже, що той цілий рік торохтить про Марію, тільки досі не наважувався підійти. Може, й так. Дакота знає, що Марії подобається Нолан, але йому добре у товаристві дівчинки, тож його все влаштовує.
Кейл, той, що писав любовну записку Рейлі, розійшовся з Крісою, а Кейлі зустрічається з Коулом. Не тим, що виношував плани усунення Чейса. Може, він неправильно сформулював своє бажання: «Нехай поруч із Кейлі буде не Чейс, а Коул…» Здійснилося, та Коул поруч – знову з паралельного класу, з яким Кейлі уже ходила. Емілі з Ноланом за цей час встигли знову зійтися і розійтися, але Емілі впевнена, що це ненадовго…
На сьогодні – все. Продовження – у наступних серіях (якщо знайдеться спонсор, і серіал буде профінансовано :).

Немає коментарів:

Дописати коментар