середу, 18 січня 2012 р.

Вагітніть по-американськи. Частина перша


28 квітня, четвер
Несподівані новини
Уже тиждень груди, як залізні – тверді й такі болючі, що торкнутися не можна. Так любила спати на животі, а тепер навіть на боці боляче. І місячних немає, а вже майже тиждень, як мали б початися… Може, це якась страшна болячка… Коли немає місячних? Здається, при ендометріозі. Але, може, є й інші такі хвороби… Виявили ж у мене минулого літа герпес. Так, я пролікувалася, але повторних аналізів не зробила, бо виявили в Україні, а я зараз у США. Я тут уже півтора роки, а до лікаря ходила лише раз, бо треба було медогляд для іміграційної служби. Донечка була вже двічі у стоматолога і кілька разів у педіатра. Чоловік також ходив до терапевта, тепер і мені доведеться. І одразу до найстрашнішого лікаря – гінеколога.
Мало того, що груди страшенно болять від найменшого доторку, так я ще й страшенно агресивна стала. ПМС, не інакше. Але чому ж нічого немає? Чому є передменструальний синдром, а немає самої менструації? Уже й чоловік помітив, що я дуже напружена і недобра. Як йому пояснити? Можливо, його дружина смертельно хвора?! Казала ж мені тоді лікарка, що герпес треба пролікувати, бо той різновид може спровокувати рак. Може, це воно? Боже, як страшно. І нікому сказати… Мамі не хочу. Вона й так там, за океаном, дуже за мене переживає. Почекаю до кінця тижня, а тоді зізнаюся чоловікові. Хай записує до лікаря, бо ж треба щось робити.
*** *** ***
Ні, таки треба комусь розказати. О! Кумася моя є в асьці.
– Привіт! Хочу тобі пожалітися…
– Що вже у вас трапилося?
– Та не у нас. Це я. Уже другий тиждень груди болять. І місячних майже тиждень немає. Завагітніти я не могла. Точніше, імовірність близька до нуля.
– Тест купувала?
– Боюся, що ендометріоз чи ще якась зараза. Тест не купувала.
– Купи. Щоб не лишалося сумнівів щодо цієї ймовірності.
Ну про що вона говорить!? Я не можу бути вагітна! 
*** *** ***
Чоловікові я сказала. Він чомусь, як і кума, одразу заговорив про вагітність. Точніше, спочатку задоволено посміхнувся, а потім висловив своє припущення. Але ж хто, як не він, знає, що це неможливо! Ну, майже неможливо…
Я тут мучуся, страждаю, а вони уже готові до радісної новини про мою потенційну вагітність, от же ж!
Поїхали в аптеку і купили тест. Неймовірно довга і заплутана інструкція, та усе ж таки я розібралася… Дві смужечки… Ну не може цього бути! Зрештою, в інструкції написано, що деякі хвороби і гормональні збої можуть також давати позитивний результат…
Ну чого ти тішишся! Вітаєш? Думаєш, таки вагітна?

Немає коментарів:

Дописати коментар