середу, 19 грудня 2012 р.

Ніжно-сніжне



Дівчатка сопуть у своїх ліжечках, надворі тихо падає сніг, а я нарешті добралася до ноутбука…
Про сніг попередили зараніше. Не просто про сніг, а про сніговий шторм. От якось знають американські метеорологи точний час, коли почнеться негода. Якось я гуляла з Юлею та Марічкою, трохи хмарилося, але ніщо ніби не віщувало грози. Та від одного з будинків до мене підійшла жіночка: «Ідіть пошвидше додому, бо зараз почнеться шторм». Чесно кажучи, я не дуже їй повірила, але все ж повернула в сторону дому. Буквально за кілька хвилин здійнявся вітер і почали падати перші краплини. Ми пришвидшилися, і щойно зайшли до хати, як полило, як-то кажуть, як із відра. Рома, який отримав попередження про негоду на мобільний, трохи не встиг, тож йому довелося продиратися крізь стіну дощу. Подолавши п’ять метрів, які відділяють гараж від будинку, він був абсолютно мокрий.
А цього разу попередили про сніг. Марічка ще учора принесла зі школи папірець, де писали про те, що сьогодні починається сніг і, ймовірно, завтра не буде занять у школі. Що різдвяну вечірку, заплановану на четвер, перенесуть на п’ятницю. Якщо ж школа через сніг буде зачинена і в п’ятницю, то вечірки не буде, а подарунки вчителька віддасть після свят. Ще там писали про те, щоб діти сьогодні обов’язково взяли до школи комбінезони (так-так, дітлахи повинні ходити у «снігових штанах», інакше їх не випустять надвір, або випустять, але вони будуть просто ходити доріжками, у той час, як однокласники у комбінезонах гратимуться на майданчику).
Удень снігу не було, хоча спочатку казали, що почнеться в другій годині дня, потім перенесли на шосту вечора, далі – на дев’яту. У нас уже виникли сумніви щодо того, чи буде сніг взагалі, коли він – рівно в дев’ятій! – таки пішов. Так що щось вони знають, коли збираються закривати школи…
В очікуванні снігу, і листівочка у мене сьогодні склалася сніжна-сніжна. 

Тиснення зі сніжинками, папір зі сніжинками, виштампуваний годинник – обов’язковий елемент п’ятого етапу новорічного марафону на блозі «Завдання для душі» – і м’ятний смоктунець (candy cane) зі стрічечкою.
 Про бордюрчик я не забула. Саме завдяки йому листівочка вийшла така ніжна, бо початковий задум був зовсім інший. Та Святий Миколай приніс мені під подушку бордюрний дирокол, тож я просто мусила ним скористатися.
Бордюр і годинник ближче:

Хотіла ще щось написати про сніг, але вже злипаються не тільки очі, а й думки, тож піду спати, може, моє малятко сьогодні буде добре і не прокидатиметься надто часто…
Нехай сніг вам буде в радість і не створює проблем!

2 коментарі:

  1. Чарівна засніжена і навіть трошки морозяна листівочка вийшла))) Спасибі, що марафоните разом із блогом "Завдання для душі"
    Успіхів)))

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаво, що ж ви на останній етап придумаєте...

    ВідповістиВидалити