четвер, 28 липня 2011 р.

Щоденник табористки


Нарешті Марічка по своїх коротеньких нотатках у блокнотику взялася записувати враження про перебування у таборі, поки ще не забулися. Я їх трііішечки відредагувала і буду потроху викладати тут. З дозволу автора. :)
Неділя, 10 липня
День перший
Спочатку ми порозкладали речі у хатинці. Потім пішли на ланч. Я з’їла бутерброд із шинкою. Салат їсти не захотіла, бо перед поїздкою пообідала вдома, сир до бутерброда не брала, бо він мені не сподобався.
Після ланчу батьки поїхали додому, а я лишилася. Перший час я трохи соромилася, а потім освоїлася в таборі.
Коли всі поїли, ми пішли грати у Crazy tag, «Шаленого квача». Усі діти були поділені на команди. Кожна команда називалася на честь якогось діснеєвського мультика і мала свій колір. Я була у синій команді з назвою «Аладдін».
У кожної команди була своя кричалка. Наша звучала так:
A-L-A-D-D-I-N
That’s our team
We’re gonna win
All the other teams look like fools
Aladdin
Aladdin
Go, Aladdin!
Правила «Шаленого квача» такі: дві команди стоять одна навпроти одної. На початку гри посередині, між командами, лежать три м’ячі. На рахунок «три» обидві команди біжать і намагаються схопити м’ячі. М’ячі кидають у суперника. Якщо м’яч торкнувся суперника (голова не рахується), то суперник сідає. Якщо м’яч потрапляє в руки комусь із тих гравців, що сидять, він передає м’яч своїм колегам по нещастю. Потім хтось із них пробує вибити тих, хто бігає по полю. Якщо йому пощастить, і він влучить, то усі гравці, які сиділи і передавали одне одному м’яча, встають і повертаються в гру.
Наступний етап змагання різнокольорових команд проходив у басейні. По дну басейна було розкидано намиста і пластикові виделки. Між собою змагалися по дві команди: треба було пірнати і виловлювати виделки і намиста. Це тривало десять хвилин. У кінці змагання рятувальники рахували очки, зароблені командами («вартість» була позначена на намистах та виделках). Наша команда виграла.
Потім можна було просто поплавати у басейні. Далі у програмі розваг – Scavanger hunt, «Мисливці за дріб’язком». На території табору треба було знайти ліхтарик, конверт, суху траву тощо. Пополювавши за дрібничками, знову можна було поплавати.
Переодягнувшись, ми пішли на вечерю. Гамбургер, картопля фрі та морозиво.
Після вечері оголошували переможців. Перше місце посіла зелена команда «Мулан», друге – жовта, «Король Лев», третє – синя, «Аладдін». Ці три команди могли плавати у басейні до самого сну.
Понеділок, 11 липня
День другий
Перед тим, як почати розповідь про другий день у таборі, хочу описати хатинку, де ми жили. Коли заходиш у дерев’яний будиночок, потрапляєш у вітальню із столом, стільцями і диваном. Прямо – двері у душ і туалет. Направо і наліво – маленькі коридорчики, по обидва боки від них – кімнати. В одній кімнаті – дві шафи, два ліжка і тумбочка між ними.
Я жила з Карою, Амаєю та Тіною і чотирма дорослими. Взагалі-то, у хатинці має бути шестеро дітей і двоє вожатих, але у нас чомусь було по-іншому. Та займалися нами тільки наші вожаті – Ен і Кена.
Перед сніданком піднімали прапори, і ми виголошували присягу американському прапору.
Цього дня на сніданок давали французькі хлібні палички, бекон і яблучний сік. До французьких паличок обов’язково подається кленовий сироп.
Після сніданку була стрільба з лука. Мені було важко стріляти, бо дуже важко натягувати тятиву. Я тричі попадала в середину мішені, але стріла одразу випадала, тому що там була дірка.
Наступним був басейн. Переодягнувшись після плавання, ми пішли на ланч. На ланч їли піцу та салат.
Разом із вожатими ми пішли до лісу збирати дику малину. Моя група назбирала найбільше – повну миску ягід. Повернувшись до табору, ми зробили з них сік. Кожен отримав по чашці смачнющого соку.
Зробивши намиста з дерев’яних намистинок, ми пішли в басейн. Спочатку здавали тести, наскільки добре вміємо плавати. Від цього залежало, чи можна запливати на глибину.
Наплававшись, ми зголодніли і тому зраділи, що вже настав час вечері. Вечеря складалася з рису, котлети і кукурудзи.

Немає коментарів:

Дописати коментар