середу, 19 вересня 2012 р.

Сонечко для донечки

Не віриться, що моїй донечці - тепер уже треба уточнювати - старшенькій - 9 років! Не буду казати, що пам'ятаю її день народження, як сьогодні, це було б неправдою. Та все ж добре пам'ятаю нашу першу зустріч і свої почуття. Коли нарешті я очуняла після наркозу, побачила біля свого ліжка сплячу гусіньку у залізному ліжечку. Марічка була спеленана з головою, за щоками майже нічого не було видно. А потім жовта гусінька прокинулася і показала світу свої сірі оченята.
Сьогодні, звісно, Марічка мало чим схожа на те малятко, і щік уже давно не видно з-за спини, але я люблю свою некрихітну крихітку так само сильно, як і в день нашого знайомства. Вітаю тебе, моє сонечко!
Більшість подарунків Марічка отримала  зараніше, зокрема піщанок, про яких я вже писала, і електронну книжку (а що ще можна дарувати дитині, яка весь час і скрізь читає?), та кілька дрібничок лишилося і на сьогодні. А доповнили подарунковий набір оці ось листівка і закладка.

Я давно уже хотіла зробити листівочку зі шматочків-залишків паперу - вони завжди виглядають яскраво. Саме цього мені й хотілося - яскравості й тепла. З грубих ниток (подарунок кумасі, нарешті я до них добралася!) скрутила круг і наклеїла, а зверху - квадрат із вирізаним сонечком.
А в комплект до листівочки - закладка, бо ж Марічка читає не тільки електронні книжки. Закладок у неї купа, але вони весь час десь діваються, і коли треба, їх немає під руками. В нагоді стали ті ж таки залишки паперу, нитки з мішковини і пряжка, яка давно чекала свого часу.
Мені дуже сподобалося, що у закладки вийшов пухнастий хвостик - саме так я й хотіла. Тепер от думаю: може, і собі таку зробити?
***
Такий от коротенький допис. Написала б і більше, та вимагає уваги меншенька - вона півночі гуляла і вдень сьогодні погано спить - дивний подарунок для сестрички. Може, Юля просто боїться пропустити щось цікаве?


1 коментар: