четвер, 6 жовтня 2011 р.

Згадуючи минуле

У той час, як мій ноутбук страйкував, я не мала можливості працювати з текстами, тож взялася за інший матеріал - папір. Назбиралося трохи фотографій, які я хотіла оформити у Маріччин скрап-альбом. Усі вони - за минулий шкільний рік. Кожна відображає якусь важливу подію у житті донечки.
Уже закінчила сторінки, присвячені школі, тож їх сьогодні й покажу.
Першу  можна було б назвати "Перший раз у перший клас", та вона називається Back to school, бо у мене якраз була така висічка. Приклади та скрап-папір - такі самі, як на схожій сторінці з альбому для вчительки http://natochka.yasinovskyy.info/2011/06/blog-post_7297.html. Тільки тут ще додалися літери та шкільний автобус, який везе дітлахів до школи.
 Одразу прошу вибачення за відблиски на фотографіях... Ну не знаю я, як сфотографувати, щоб фото не блікувало...
Наступна сторінка присвячена шкільній виставі за мотивами казки Г. Х. Андерсена "Соловейко". Папір сам по собі є заготовкою для сторінки, тож я не дуже його прикрашала. Додала лиш блакитну рамочку, назву вистави - The Nightingale, розмальованого жовтою акриловою фарбою соловейка і вклала йому в дзьобик початок казки.
 Звісно, не можна було оминути виставку наукових проектів. Марічка посіла друге місце серед перших класів і їздила зі своїм проектом на виставку, що проходила в університеті http://natochka.yasinovskyy.info/2011/03/blog-post_31.html. Проект називався "Вирощування базиліку" http://natochka.yasinovskyy.info/2011/03/growing-basil.html, тож, зрозуміло, що базилік просто мусив з'явитися на моїй сторінці. І він там є. У двох іпостасях. Розкішна рослина і маленький паросточок, який нещодавно пробився крізь шар землі. Той крихітний паросточок - одна з перших фотографій вирощеної Марічкою рослинки. Ну а горщик я для нього вирізала з кольорового паперу. На цій сторінці вперше "зшила" деталі. Результат сподобався.
 На десерт - яскрава сторіночка, яка мені дуже-дуже подобається. "Лев і метелик" - так називається вірш, з яким Марічка перемогла на конкурсі читців. Стомлений метелик присів на голову лева відпочити. Той спочатку розгнівався, а потім засоромився свого гніву на таку маленьку істоту і дозволив крихітці відпочивати, доки та не набереться сил.
На сторінці, звісно, є лев, є метелик. Точніше, аж два! Один, схоже, нічний, уже був на папері, а іншого, того, що всівся на сонного лева, я прикріпила на клеєвий квадратик, щоб він був об'ємним і здавалося, ніби він щойно присів і склав стомлені крильця.
На фото - переможниця з медаллю за перше місце (саме тому зліва від фото розмістилися висічки # 1) і грамотою.  Справа від фото - текст вірша. З часом забудеться, то можна буде освіжити в пам'яті.
Отаке-от поповнення до Маріччиного альбому. Але це ще не все! Трохи пізніше викладу фото сторінок, присвячених Маріччиній діяльності в українській громаді (свято Миколая, виступ із танцювальним ансамблем "Лиман", Шевченківські читання).
Далі буде! До нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар